fbpx
In ’t Gooi is Zwemschool De Winter Sport al bijna 18 jaar dé specialist in zwemlessen voor kinderen en volwassenen. Met bijna 30 jaar ervaring in verschillende zwemlesmethoden hebben wij een uniek Lessysteem ontwikkeld dat continu doorontwikkeld wordt om kinderen optimaal te laten leren zwemmen. Wat ons bijzonder maakt, is de individuele aanpak in kleine groepen, waardoor we maatwerk kunnen leveren aan elk kind. Zwemles gaat bij ons niet alleen om het behalen van diploma’s, maar om het aanleren van levenslange vaardigheden, zelfvertrouwen en veiligheid in het water.

Wat Maakt Onze Zwemlesmethode Uniek?

Onze methode levert tot wel 40% sneller resultaat dan reguliere zwemlessen. Hoe kan dat? Wij focussen op een paar belangrijke pijlers:

  1. Natuurlijke Zwemvaardigheid
    Kinderen leren zwemmen zonder afhankelijk te zijn van drijfmiddelen, met een sterke nadruk op lichaamsligging en beweging in het water. Dit helpt hen zich sneller comfortabel te voelen en effectiever te leren zwemmen. Door hen direct het gevoel van balans en beweging in het water te laten ervaren, wordt hun zwemtechniek versneld verbeterd.

  2. Individuele Begeleiding in Kleine Groepen
    Bij De Winter Sport geloven wij in kleinschalige lessen waarin elk kind persoonlijke aandacht krijgt. Met een verhouding van 1 begeleider op 5 kinderen of 2 begeleiders op 8 kinderen, kunnen wij inspelen op de individuele behoeften en niveaus van ieder kind. Onze instructeurs staan niet aan de kant, maar zijn actief in het water, wat zorgt voor direct toezicht, begeleiding en snelle correcties waar nodig. Dit versnelt de leercurve van het kind en zorgt ervoor dat zij zich veilig en gesteund voelen tijdens het hele leerproces.

Zwemlessen voor Ieder Niveau

Ons fasesysteem maakt het mogelijk dat elk kind kan instromen op zijn of haar eigen niveau. Of je nu een beginner bent of al enige zwemervaring hebt, wij zorgen ervoor dat de lessen afgestemd worden op de specifieke behoeften en vaardigheden van elk kind. Elk kind krijgt een persoonlijke zwemles vorderingskaart waarop de voortgang wordt bijgehouden, zodat zowel ouders als docenten inzicht hebben in het leerproces.

Veiligheid Altijd Voorop

Bij Zwemschool De Winter Sport staat veiligheid centraal. In de beginfase, vooral bij het A-diploma, zorgen wij ervoor dat ieder kind individuele begeleiding krijgt in een rustige en veilige omgeving. Wij geloven dat een kind pas écht kan leren wanneer het zich veilig en vertrouwd voelt. Daarom bieden wij een omgeving waarin kinderen zich op hun gemak voelen, zodat zij zich volledig kunnen concentreren op het leren van nieuwe vaardigheden.

Het Lestraject: Van Basis naar Meesterschap

Onze zwemlesmethode is zorgvuldig opgebouwd in verschillende fasen, zodat kinderen in hun eigen tempo kunnen groeien:

  • Rood Fase: Leren drijven zonder drijfmiddelen en werken aan de lichaamshouding in het water. Dit vormt de basis van alle verdere zwemvaardigheden.
  • Groen & Geel Fase: Focus op het verfijnen van zwemslagen, te beginnen op de rug en vervolgens op de buik. Wij gebruiken, indien nodig, hulpmiddelen om kinderen te ondersteunen zonder hun leerproces te verstoren.
  • Blauw & Roze Fase: Langere afstanden zwemmen en technieken zoals borstcrawl en rugcrawl perfectioneren. Kinderen worden niet alleen meester van de zwemslagen, maar ontwikkelen ook het uithoudingsvermogen om de vereiste afstanden af te leggen.

Vroeg Beginnen met Kledingzwemmen

Bij De Winter Sport beginnen wij al in de eerste fase met kledingzwemmen. Dit helpt kinderen om vanaf het begin te wennen aan realistische omstandigheden, zodat zwemmen in kleding geen verrassing meer is wanneer het moment daar is. Zo bereiden wij hen volledig voor op onverwachte situaties, wat de veiligheid in het water vergroot.

Klaar voor het Examen

Zodra een kind klaar is voor het diploma-examen, organiseren wij proefzwemmen. Tijdens deze lessen worden de eindeisen van het diploma getest en worden de laatste puntjes op de “i” gezet. Het afzwemmen gebeurt in een vertrouwde omgeving, op onze eigen locatie, zodat kinderen zich veilig voelen en vol zelfvertrouwen hun examen afleggen.

Ervaar Het Zelf: Plan een Proefles

Wil jij ontdekken wat onze unieke zwemlesmethode voor jouw zoon of dochter kan betekenen? Wij nodigen je uit om een proefles in te plannen bij Zwemschool De Winter Sport. Ervaar zelf hoe snel je kind vooruitgang boekt en maak kennis met onze persoonlijke aanpak. Onze methode biedt niet alleen snelle resultaten, maar zorgt ook voor een leuke, veilige en leerzame zwemervaring.

Meld je nu aan voor een proefles en geef je kind een voorsprong in het water!

 

Categories: Artikelen